Про це у відеоподкасті “Бульвар Шевченка” розповіли засновники кавового бізнесу з Черкас – Світлана Литвак та Олексій Фіялко.
– У нас була смішна історія. Дівчинка тривалий час замовляла у нас каву. І тут приходить повідомлення, в якому вона запитує: “У вас є кава зі смаком жасмину. А як саме ви туди його додаєте?” Я розгубилася, – розповіла Світлана Литвак. – Коли каву мелеш, у неї потрапляє дрібне лушпиння. А в людини виникла асоціація, що ми подрібнюємо жасмин, ніби у нас є спеціальні машинки, змішуємо, запаковуємо. Насправді в каві немає нічого, крім кави.
За її словами, ті смаки, які є в каві, закладені в неї природою. Це країна походження, сорт, метод обробки. Також це робота обсмажника, який приготує її так, що виникнуть ті смаки, які в нас асоціюються з конкретними продуктами.
– Ще є Маккофе. Нещодавно нам людина, яка працює на заводі, розповіла, що каштани, які збирають активно в Черкасах, їдуть на завод. Їх подрібнюють, змішують із кавою і кукурудзою, і вони потрапляють у пакетик, – долала Світлана Литвак.
Подкаст із обсмажниками кави
Чому дорожчає кава: обсмажувальники з Черкас розповіли причини.
Знайомся ближче з командою “18000” – підписуйся на інстаграм @18000_team