28.03.2024 16:26
Ракію на основі сливи та меду без використання цукру виготовляє засновник розсадника «Ваш сад» з Корця Анатолій Користятинець. За його словами, цей напій – унікальний і в Україні його ніхто не виготовляє. Про це повідомляє techhorticulture, пише agronews.ua.
“Процес виготовлення ракії починається з того, що в спеціальних ємностях відбувається процес бродіння з використанням диких дріжджів. Після цього відбувається подвійна перегонка на спеціальному апараті, адже міцність отриманого спирту сягає 70°”, – зазначив Анатолій Користятинець.
Потім, коли міцність напою досягає 50°, він переливається у дубові барильця та витримується в них упродовж року. У результаті міцність готової ракії становить 49°.
За його словами, для виготовлення ракії використовується слива (обов’язково без кісточки) та мед. За сезон вдається виготовити близько 200 літрів ракії.
Нагадаємо, ракія – це міцний алкогольний напій, який виготовляється методом дистиляції ферментованих фруктів, популярних на Балканах. Основна відмінність ракії від горілки полягає в тому, що витримка продукту дистиляції в дубових бочках.