13.12.2025 17:23
Ми звикли, що холодильник — найкраще місце для зберігання будь-якої їжі, але це не завжди так, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Незнання правил зберігання продуктів може не лише зіпсувати їхній смак, а й призвести до їхнього псування.
Консерви, варення та джем
Різноманітні варення та інші консервовані продукти можуть залишатися свіжими та безпечними роками, стоячи просто на полиці. Зберігати їх у холодильнику — нераціонально, оскільки вони витісняють продукти, які справді потребують охолодження.
Проте, слід пам’ятати про винятки, такі» варення» холодного приготування із чайної троянди. Також, якщо ви вже відкрили консерви, залишки необхідно перекласти у чисту герметичну тару (скло чи кераміка), помістити в холодильник і з’їсти упродовж протягом наступних 24 годин.
Хліб та інші вироби
Через холод та вологу, булочки та хліб у холодильнику швидше черствіють, ніж тоді, коли вони зберігаються за кімнатної температури.
Тому слід зберігати хлібобулочні вироби просто на кухні, але у пакеті чи в хлібниці. Якщо ви раптом купили забагато цього продукту — його можна зберігати в морозильній камері. І вже перед вживанням розморожувати невелику кількість.
Крупи та пластівці
Крупи та пластівці (наприклад, гречка, вівсянка, рис) не можна ставити в холодильник. Там У вони швидко вберуть у себе вологу, стануть мокрими, зокрема можуть розм’якнути або навіть покритися пліснявою.
Їх необхідно зберігати у кухонній шафі. Найкраще місце — це спеціальні контейнери зі скла чи кераміки. Якщо у вас немає контейнера, можете зберігати їх у звичайному паперовому пакеті.
Шоколад
Якщо ви зберігатимете шоколад у холодильнику, то з часом на ньому може з’явитися білий наліт. Це відбувається тому, що жир (какао-масло) або цукор, що є у складі шоколаду, виходять на поверхню плитки через різкі зміни температури та вологість. Їсти такий шоколад безпечно, але він вже не буде таким смачним.








Коментувати цю новину post