Відповідний допис директорка Великоомелянського НВК “школа-гімназія” Ірина Літвінчук виклала на своїй Fb-сторінці:
"Шкільні страви за рецептурником Клопотенка у нашому ліцеї з 2018 року, вводили поступово, їх асортимент збільшується щорічно. Менше хліба, солі та цукру, але корисніше за чипси та сухарики з солодкими газованими напоями. Дякуємо нашим кухарям та помічникам кухарів за страви, які приготовлені з любов?ю".
Так, на фото видно, що школярам готують курячий шашлик в духовці, пропонують до прийомів їжі фрукти та ягоди, а також вони смакують бургерами.
Нагадаємо, з 1 січня 2022 в українських школах запровадили оновлене меню для учнів. Це один з етапів реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді країни Олена Зеленська.
До цього часу школи повинні були оновити систему закупівель, а також освоїти нові технологічні вимоги та рецепти приготування страв. Розробляв нове шкільне меню український кулінар Євген Клопотенко. Ключовою особливістю змін став перехід до більш здорового харчування: менше цукру, солі, хліба, жирів та субпродуктів.